Tile hjälper dig att hitta

Av 5 november, 2014Internet

Tile är ett av många Kickstarter projekt som fått tillräckligt många anhängare och därmed bidrag för att bli verklighet. I December förra året gav jag ett litet bidrag till projektet och 10 månader senare dimpade det ner ett par Tiles i brevinkastet. Tanken med Tiles är att du kan tagga vadsomhelst genom att fästa en Tile på prylen du vill ha koll på. Och det funkar förvånansvärt bra. Tekniken som används är lågenergialternativet till Blåtand 4.0 så det funkar inte med alla mobiler.

 

tiles-appenDet är superenkelt att komma igång

Man parar ihop en Tile genom att trycka på E´t på den aktuella Tilen och lägger den sedan på skärmen (eller närheten) när appen är startad. Sen är det bara att ge den ett namn och sätta fast brickan på den pryl du vill kunna hitta.  En Tile har omkring 30 meter räckvidd och skickar sitt senaste läge till mobilen vilket underlättar hittandet då du tappat kontakten. I appen visas ditt objekt på en karta och du kan aktivera ”hitta” funktionen (endast om objektet är inom räckvidd) vilket spelar upp ett ljud på brickans väldigt klena inbyggda högtalare.

Brickorna som är vattentäta drivs av ett batteri (icke utbytbart) som beräknats hålla omkring 1 år och varefter brickan anses vara förbrukat. Ett utbytesprogram är på gång men inget har annonserats klart i skrivande stund.

 

 

Andra kan hitta dina prylar

Om du skulle tappa din pryl och någon annan har Tile appen installerad kommer han/hon att aviseras om det och förhoppningsvis är det ärlig person som då rapporterar prylen hittad…låter grymt men jag har svårt att tro att Tiles får den täckningen i Sverige….men vem vet :-). En Tile kostar ca 80:-skr (billigare om du köper fler) och appen är gratis. En klart modernare version av Key Finder dar man behöver kunna vissla för att hitta sin märkta pryl.

[Youtube]oivO54diSaw[/youtube]

Svara