Anpassa versionsantal i WordPress

Av 2 november, 2014Open Source, Snabbtips

WordPress behöver knappast presenteras men om du är helt ny och aldrig har hört talas om det kan du läsa mer om det här eller gå med i Facebookgruppen. Revisioner är automatiskt sparade versioner av ditt inlägg som skapas varje gång du trycker på sparaknappen. Idag lagras totalt 20 revisioner vilket inte är speciellt svårt att komma upp i då man skriver på ett mer avancerat inlägg kanske under flera tillfällen. Tanken med funktionen är att om ifall att du eller någon annan gästbloggare  ”förstör” ett inlägg med felaktigt innehåll eller av annan orsak behöver börja om kan du göra så genom att backa till ett tidigare sparat inlägg. Smart men kanske inte så behövligt när man är den enda personen som skapar inläggen.

Om du inte helt vill stänga av revisionshanteringen får du nedan 2 alternativ….det första begränsar antalet revisioner till 3 och det andra stänger av funktionen helt.

wp-config-fil

 

För att göra det behöver du komma åt din wp-config.php fil som ligger i roten av din webbplats. Ladda ner filen och lägg till följande rader. Använd gärna Notepad++ för ändamålet som är grymmaste texteditorn som finns och dessutom helt gratis! I båda alternativ skriver du de extra raderna på rad 18 och 19 i wp-config.php filen.

 

Alternativ 1 – Begränsa antalet till 3 revisioner

/**Minskar antalet revisioner som sparas */
define(‘WP_POST_REVISIONS’, 3);

 

 

Alternativ 1 – Stäng av revisioner

/**Stänger av revisioner helt*/
define(‘WP_POST_REVISIONS’, false);

worpress-config-revs

Beroende på vilket alternativ du valt kommer dessa endast att påverka framtida inlägg så alla gamla inlägg ligger fortfarande kvar å skräpar ner din databas. För att bli av med dessa kan du installera ett tillägg som raderar just dessa om du inte vill göra det manuellt :-) 

Svara