Android, nu i Sverige

Av 2 augusti, 2009Mobilt, Open Source

 Open Handset Alliance driver på  Android-projektet som nu kommit igång på allvar. Inte mindre än 18 nya lurar skall se dagens ljus innan året är slut. Trots att projektet är relativt nytt har operativsystem vuxit rejält på kort tid och som i skrivande stund är uppe i version 1.5 aka Cupcake med Donut versionen runt hörnet :-)

android-logo-green

Android är en linuxvariant skapad av Google Corp. som är speciellt gjord för mobiler men kan även köras på en vanlig PC. Android projektet drivs av alla de stora mobilmärken och utvecklingen sker i  Open Source style vilket innebär att vem som helst kan bidra till att utveckla koden och lägga ut den på Android Market (efter godkännande) som gratis- eller betalversion….och utbudet växer :-)

I daxläget är dock utbudet begränsad till gratisversioner då betalsystemet för de flesta europeiska länder ej är klart än. Att köpa en fullversion via telefonen är i dag alltså omöjligt då betalversionerna inte ens annonseras. Några smarta killar har satt upp en kopia av Android Market som kan bläddras i via datorn  och visar både betal- och gratisversioner där man via utvecklarens egna hemsida kan få köpa programmet i vissa fall. Kom ihåg att detta bara är början :-) 

Delta i diskussionen 2 kommentarer

Svara