Webbaserad filhantering 2.0

Av 15 februari, 2015 Mobila kontoret, Open Source

Pydio är en av många filhanterare som enkelt kan implementeras till den egna webbservern eller webbplatsen. Pydio är Open Source och därför gratis (en Pro version finns) Det enda som behövs är en plats att ladda upp filerna till som  u laddar ner från Pydios egna hemsida. (Pydio hette tidigare AjaxPlorer).

I mitt fall ville jag ha ett enkelt sätt att dela bilagor som jag annars bifogade i e-post till kollegor och vänner. Istället skapade jag en webbplats på mitt webbhotell med tillgång till FTP för uppladdning och sedan åtkomst för mottagaren antingen via http länk eller webbgränssnitt beroende på vad mottagaren tyckte var enklast.

pydio-bilagor

När du laddat upp filerna är det bara ett par steg  som måste genomföras för att grundkonfigurera Pydio med inställningar och inloggningsinformation. Sen är det bara att lägga upp ett “Katalog” som i detta fall är ansluten via FTP som alla webbhotell stödjer.

Andra funktioner är synkronisering, offlinefunktioner, flera anslutningsmöjligheter och protokoll samt stöd för SQL databas vid användning i större sammanhang.

 

Smidigt, snyggt och mycket funktionellt! Rekommenderas varmt!

Svara