Skapa Intranät i SharePoint – OneNote

Av 1 mars, 2015Office 365

Oavsett uppdrag eller yrke så behövs det anteckningar, dokument och troligen behöver båda delas mellan kunder och kollegor. I tidigare inlägg visade jag hur du kunde tillföra nya funktioner till ditt intranät som baserats på SharePoint Online. Denna gång skall det handla om att lägga till OneNote till din befintliga sida eller projekt.

OneNote är en av många produkter som hjälper dig att samla alla typer av ”digitala kom ihåg” och göra dem sökbara. Du kan använda din dators inbyggda kamera och mikrofon, lagra filer, presentationer och bilder samt använda stylus för att rita. OneNote för iPad fick just OCR funktion som gör all text sökbar…även den som finns i bilder som t.ex. på kvitton du tagit kort på.

[Youtube]bOpxNVJ7tZ4[/Youtube]

Så om du skapat en projektportal vill du med all säkerhet ha OneNote för att strukturera upp dina anteckningar. Om du inte kan se alternativet ”Anteckningar” i navigeringen till vänster som i nedan bild kan du med ett par klick aktivera funktionen och börja synkronisera dina anteckningar med dina kollegor till datorn, mobilen och surfplattan!

one-note-1

 

 Gör såhär för att aktivera OneNote på din Site, vill du ha en på alla din projektsiter måste du repetera detta för varje site.

 

one-note-2

 

(1) Gå till lilla kugghjulet på höger sida

(2) följt av Webbplatsinställningar

(3) Sedan väljer du alternativet ”Hantera Webbplatsfunktioner”

Här kan du aktivera och stänga av mängder med funktioner i din SharePoint site men vi skall fokusera på OneNote.

one-note-3

 

 

 

 

 

 

one-note-4

 

 

 

(4) Leta nu upp raden med rubriken ”Platsanteckningsbok” och aktivera funktionen!  (ovan bild)

 

 

Gå nu tillbaka till din startsida där du nu ser ett nytt meny alternativ i den vänstra menyn som  heter Anteckningsbok!