Uppgradera till Windows 8

Av 6 januari, 2013Program, Säkerhet, Windows

Har du Windows XP eller Vista i din dator är det absolut värt att uppgradera till Windows 8 då dessa operativsystem antingen är för gamla eller också dras med andra nackdelar som uppgraderingen eliminerar helt.

Microsoft rabatterar sin senaste skapelse d.v.s. Windows 8 Pro till låga 279:- (elektronisk nedladdning) fram till den 31/1 2013. Uppgraderingen har tre ”spår”.

  1. En sedvanlig uppgradering som lämnar kvar alla kompatibla program och inställningar
  2. Raderar allt förutom dina personliga filer som ligger i t.ex. Mina Dokument, Mina Bilder m.m.
  3. Raderar allt från hårddisken och gör en helt ny installation

3:e alternativet är min favorit då uppgraderingar alltid lämnar spår av det gamla vilket kan strula till det. Kopiera hellre ut alla data till en externa hårddisk och gör en nyinstallation! Uppgraderingsassistenten ger dig möjlighet att skapa en ISO fil som du själv kan bränna till en DVD eller lägga på en USB-sticka.

 

Varför skall du då uppgradera?
Förutom att Windows XP är lastgammalt och Vista egentligen aldrig borde ha släppts kan du faktisk spara pengar då de flesta säkerhetsfunktioner redan ingår i Windows 8. De flesta program med några år på nacken kommer att fungera utmärkt i Windows 8 och den inbyggda brandväggen och Antivirus ger ett fullgott skydd. Funktioner för säkerhetskopiering och återställning har också förbättrats avsevärt.

Din dator får inte vara tokgammal…3-5 år gamla datorer kommer att fungerar perfekt med Windows 8. Om du har en hårddisk mindre än 40GB bör du fundera över att byta ut den till en 64 eller 128 gigs SSD …..du kommer att gilla farten…plus att Windows 8 kommer att ta omkring 20GB av lagringen.

Blev du sugen…börja med att läsa mer om Windows 8 eller kör igång direkt!

Svara