Windows Phone 8 – jag gillar den

Mitt förhållande till mobiler är speciel, den längsta tid jag haft samma modell är nog snäppet över 1 år…det var andra generationens iPhone.  Sedan dess har det blivit ett 10-tal mobilmodeller, mestadels Android och i alla möjliga storlekar….nu är dock Microsofts och Nokias nya skapelse på tur.

Mina förväntningar på Nokias Lumia 920 och Windows Phone 8 är rejält uppskruvade eftersom mitt första test av Windows Phone 7 var en stor besvikelse . Knappt ett år senare och inte helt oväntat har Apple och Android tagit den del av marknaden som Windows Phone hade kunnat haft. Det lilla jag har sett räcker för att övertyga mig om att det kommer bli en förskjutning av marknadsandelar till Microsofts fördel. Nokia´s flaggskepp Lumia 920 hjälper såklart till med över 4 miljoner sålda enheter sedan säljstarten i November 2012.

Lumian är grym i sina specifikationer och verkar enligt de flesta tester jag läst leva upp till dessa, tillbehörsutbudet går inte heller av för hackor som dessutom finns att få i ett antal olika färger…personligen gillar jag dock den mattsvarta :-)

Mobilen är tung i förhållande till sina rivaler men ståtar med stor skärm, grym kamera, möjlighet till höga hastigheter med 4G och bra batteritid. Om du till vardags jobbar i en infrastruktur som är baserad på Microsoft kan WindowsPhone8 vara ditt nav i din arbetsvardag förutsatt att du tar det hela vägen….d.v.s att du väljer att använda moderna servrar och tjänster…du kan t.o.m. spara tid och öka din affärsfokus! Ett par inlägg framöver kommer jag att viga åt att dela med mig av mina intryck i ämnet och du är välkommen att hänga med eller kanske t.o.m dela med dig utav dina egna erfarenheter!

Delta i diskussionen 2 kommentarer

  • Fabbe skriver:

    Väntar med spänning på fortsättningen då :-). Jag ska byta mobil nu men vet ej vad jag ska välja. 920 är en av kandidaterna.

  • […] Visst är det konstigt att de flesta smartmobiler levereras med en ganska korkad kalender…så även Windowsphone8. Det finns en hel del alternativ i WP8-butiken så istället för att lägga en förmögenhet och en hel del tid tipsar jag om appen TrueCalendar8 som är en kalender som ”kopierat” Outlook vyerna bäst. För  12 spänn slipper du Agendavyn och får sökfunktioner, veckovy och en informativWP Tile…konstigt att Microsoft inte kan / vill bättre än så när det har Outlook att leva upp till. Om du sitter med en iPhone eller Android och är i bytartankar men inte riktigt vet  vad det skall bli kan du läsa mer om Windows Phone 8 här! […]

Svara