Uppgradera din Western Digital Live

Av 2 maj, 2013Media

Bara för att det går att göra eller om du är i behov av en mindre webb- och ftp server eller en hel del annat skojigt. För uppgiften behövs en Western Digital Live enhet, en USB sticka med minst 512mb, en modifierad version av mjukvaran och instruktioner….så här kommer en sammanställning av en stunds hacking :-)

WD Live är en mycket populär spelare p.g.a. av dessa storlek och pris (ca 7-800:-). Spelaren klarar 1080, har optisk utgång och har 2 USB portar för externa diskar eller stickor med mediafiler på.

 

Även de vanligaste film- och musiktjänster som Netflix och Spotify finns stöd för. wd-live-unitKillen som dedikerad en hel del tid av sitt liv till just detta kallar sig B-rad och resultatet är 2 olika mjukvaror, WDLXTV och WDLXTV Palace. Den senare är den nyaste av dem och i nuvarande version fullt funktionsduglig med endast mindre buggar som t.ex. att trådlöst inte fungerar och instabil samba. Efter uppgraderingen syns i stort sett inget om du tittar på den via TV´n men webgränssnittet är fyllt med nytt godis.

Även om du låser upp en hel del funktioner så blir WD Live inte någon streaming server som t.ex. PLEX server eller annat…den kan dock centralisera alla dina media filer snyggt och prydligt.

 

 

Svara