Cirrus7 – snabbt behöver inte låta

Av 19 februari, 2018 Media, Server

Hårdvaran inom IT har krympt mycket det senaste året och vi har fått se nya formfaktorer ta sin plats i mediahyllan och på kontoret. Raspberry Pi är inne i sin tredje generation och Intel fortsätter utvecklas sin NUC-plattform (Next Unit of Computing) Enkortsdatorer med prestanda är ett faktum. Utvecklingen sedan introduktionen har gått i rasande fart och idag kan vi njuta av energi- och utrymmessnåla kontorsdatorer och servrar.

Cirrus7 är en plattform som tagit NUC´s enkortssystem till en helt egen nivå. Genom att använda värmeavledande material i sina laserskurna chassin har man fått fram en högpresterande enhet som är helt fläktlös och därmed helt ljudlös.

Bild lånad av Computer Base

I en Cirrus7 Bussiness Extreme Cooling Edition är ett litet SSF-kort på 15*15cm hjärtat i datorn. Till det kopplas upp till 32GB ram och valfritt M2-lagringsmodul eller en SSD-disk. Ett extra tillval är att ha dubbla SSD för Raid0-möjligheten. För bästa prestanda finns såklart en fyrkärning i7:a på 3.8Ghz på plats och ett Intel HD630 grafikkort som levererar 4K.

Baksidan ståtar med 8 USB-portar, HDMI i full storlek, Display-port, dubbla antennuttag för ABGN och AC Wifi, blåtand samt dubbla 1GBIT nätverk. De är få datorer som ryms såhär snyggt i det laserskurna chassit. Kylningen är ruskigt effektiv men också beroende av bra luftcirkulation runt enheten. Pressar man processor och grafik hårt under en längre tid märks det snabbt om datorn inte står optimalt ;)

Sjävklart finns VESA-fäste för montering mot vägg eller baksida av skärmen om det inte duger att ställa datorn på bordet.

Cirrus7 har lyckats paketera modern hårdvara i ett snyggt laserskuret och fläktfritt chassi som orkar med det mesta på både spel- och programfronten och kostar inte skjortan. (från 599 euro)

Kolla övriga produkter här!

Svara