Uppgradera din KMS inför utrullningen

Av 31 december, 2012Server, Windows

Microsoft har sedan ett par år tillbaka infört ett aktiveringssystem för sina operativsystem och program, detta görs automatisk (oftast) direkt via internet…så länge du har en giltig nyckel och inte gjort onödigt många ominstallationer är det inga problem….ibland kan man dock behöva ta till telefonaktiveringen eller behöva ringa Microsoft direkt för att nollställa aktiveringarna.

 

Företag som innehar många licenser kan ta hjälp av en egen aktiveringsserver som kallas KMS – Key Management Service. Alla licensnycklar läggs då in i KMS servern som i sin tur verifierar de interna datorernas operativsystem och licenser. KMS servern verifierar licensnycklarna direkt med Microsoft. Detta system har visat sig vara mycket effektivt mot piratkopior och minskat den interna av aktiveringsnycklar vilket i sin tur minskat spridningen.

vamt-kms-managemant

Äldre KMS versioner av VAMT har ej stöd för nya Windows 8 och Office2013 och måste därför uppdateras. Kör du KMS på Server 2003 är den icke uppgraderingsbar alls. Passa då på att byte till Server 2012 ….både WSUS och KMS finns att då att installera som färdiga roller. 

Svara