Låt WSUS 3.0 uppdatera dina datorer

Efter att du (om)installerat en ny Windows 7 behöver  din dator uppdateringar som beroende på internetanslutningen du har tar mellan 1-3 timmar. Att uppgradera din dator med Servicepack 1 kräver en nedladdning på mellan 50-350MB. Internetanslutningar för företag är fortfarande ruskigt dyra om man vill ha 20MBIT eller mer….med alla dessa uppdateringar som pågår dygnets alla timmar är det inte så svårtatt förstå att en del av ditt dyra bredband går åt till att hålla datorerna stabila och säkra.

Om du har Windows7, Office 2010 och Server 2008R2  som standard  finns det totalt 3280 uppdateringar i daxläget….hur de installeras sköts normalt automatisk men med begränsade resurser vill man ju inte att alla personaldatorer skall okontrollerad börja hämta uppdateringar mitt under kontorstid. Även på en 100Mbit fiber märks det när ett gäng datorer börjar ladda ner flera 100MB stora uppdateringar vardera.

Här kan WSUS 3.0 eller Windows Update Service hjälpa till och ge dig kontroll över trafiken som genereras av uppdateringar samtidigt som den rensar upp i uppdateringsdatabasen…endast av dig godkända uppdateringar släpps fram. det gårtt finjustera vilka drivrutiner du anser behöver uppdateras ner till datornivå.

Med andra ord…du har ingen anledning att inte skaffa WSUS, bättre kontroll av uppdateringar och mer bandbredd åt vettig trafik och installeras på din befintliga Server och kostar inget extra…eller snarare: Den är redan betald ;-)

 

 

Delta i diskussionen En kommentar

Svara