Galaxy Tab S får full pott

Av 1 januari, 2015 januari 2nd, 2015 Android, Mobila kontoret

Superplattan i fysisk form, större skärm, fetare batteri, högupplöst, dubbla processorer och tonvis med ramminne. Det vattnas i munnen på vilken nörd som helst och det bästa av allt är att det även under höljet vimlar av finesser och funktioner som alla plattor borde ha.

För knappt 2 månader sedan släppte Samsung sin flaggskepp i Galaxyserien under namn Tab S i 2 storlekar, 10,5 tum och 8,4 tum.

 

På den större modellen är det onekligen AMOLED skärmen som sticker ut med massiva 2560 x 1600 (WQXGA) och en färgåtergivning som DaVinci hade uppskattat. Övriga specifikationer  går inte heller av för hackor eller vad sägs om att du kan utöka plattans lagringsutrymme med ett upp till 128GB (64GB finns här). Dubbla processorer på 1,9Ghz och 1,3Ghz för att varva mellan prestanda och högbatteritid.

Plattan är löjligt tunn och väger in på strax under 500 gram på 4G versionen. Bland optiska enheter ingår 8MP kamera (med “blixt”) på baksidan och 2MP på fronten, fingertrycksläsare med stöd för 3 registreringar. Precis som lillasyster Galaxy S5 kan plattans känslighet skruvas upp ett snäpp så att man kan arbeta med plattan med ett par “vanliga” dock inte alltför tjocka handskar.

galaxy-tab-s-profiles

 

Det blir inga problem att dela plattan med övriga i familjen då du kan skapa flera användare med egna inloggningar via fingeravtryck vilket gör plattan relativt syskonsäker, separata program, inställningar och filer…precis som på en dator. Äntligen :-)

Med i paketet (just nu) finns 6 månaders Netflix som gäller för gamla och nya kunder och 50GB lagring på Dropbox som gäller i 2 år.

 

Både film och tidningsläsning är en fröjd även om inte alla appar stödjer skärmens dynamiska funktioner (än) är bild och ljud i toppklass via stereohögtalarna …den riktiga tyngden fås dock via hörlurar som pluggas in i den vanliga 3.5 mm pluggen. Bra tillbehör och insats för miljön är att prenumerera på elektroniska tidningar via Ztory.  Funderar du på att köpa är det prisjakt och koll på lokala erbjudanden som gäller. Mest prisvärd och högsta mobilitet får du om du skaffar den ihop med ett data abonnemang som alla operatörer erbjuder idag. Bästa planen jag hittade var på TRE där ja valde att dela på data med min mobil vilket gjorde att totalkostnaden blev motsvarande 4200:- för 24 månader.

Svara