Ta tempen på din hemsida

Av 14 december, 2015 oktober 21st, 2017 Internet

Har man en blogg eller hemsida som driv med ambitioner är det självklart att man väljer att analysera sina besökare. En av de mer välkända aktörerna för analysverktyg är Google´s Analytics som helt kostnadsfritt ger dig statistisk information om annars okända faktorer. I vanlig ordning får du reda på antalet besökare, hur många sidor det tittat på samt tiden som lagts ner.

Om du vill kan du integrera denna djupt med Google´s AdWords för att se vart dina marknadsföringspengar tar vägen eller se vilka sidor som är mest intressanta.

En ny uppstickare är Hojtar som tar fram “Heatmaps” av din blog eller hemsida och ger möjlighet till videoinspelning av hur besökaren navigerar sig fram till sitt mål. Detta gör att du kan grafisk kan analysera se hur besökaren klickar sig fram.

hojtar-recorings

Hojtar har också stöd för att samla statistik för när dina besökare droppar av, undersökningar, frågeformaulär plus mycket mer. Bästa sättet är att uppleva det själv…så kör igång ett eget konto och installera koden på din sida. Om du har WordPress finns det såklart ett plugin som gör kodjobbet ;-)

 

 

Svara