Nya OneDrive NextGen är här

Av 21 december, 2015Office 365, Onedrive

 

Den del som i Office 365 används för lagring av ”företagspersonliga” filer kallas OneDrive (f.d. Skydrive) som sedan starten varit omtalad för sina begränsingar i hur filer och mappar kan namnges. Microsoft lät meddelade att det var SharePoint plattformen som satte gränserna vilket såklart vi kunder inte brydde oss om…m.a.o stannade kunder kvar i sina befintliga lagringstjänster och gjorde det möjligt för Dropbox.com och Box.com att ta marknadsandelar.

 

 

Nu skall det dock bli ändring på det med hjälp av Microsoft nya NextGen OneDrive som inte verkar ha några gränser. Klienten bygger på konsumentversionen av OneDrive.com och lagrar snällt de filtyper man kan tänkas lagra på en dator. Samtidigt passar man på att höja nuvarande 1TB till 5TB för alla betalande Office 365 kunder. Själv hoppas jag på att den nya klienten i första hand synkroniserar filer och mappar åtminstone upp till 100GB vilket kommer ge en kick åt migreringen till OneDrive.

 

onedrive-nextgen-selective-foldersDet är viktigt att veta att NextGen endast om fattar OneDrive vilket innebär att man måste köra både nya och gamla klienten om man vill synkronisera OneDrive och SharePoint mappar. Stöd för SharePoint kommer under första halvan av 2016. Ytterligare en nyhet är att man nu också kommer kunna välja vilka mappar man vill synkronisera  vilket är en mycket viktig funktionalitet då dagens plattor, ultralätta dator och mobiler inte kommer kunna rymma 5TB (de närmsta åren)

 

 

 

 

Om du som jag inte vill vänta krävs det manuell handpåläggning. Du kan ladda hem filerna här! Självklart kan du vänta på den officiella versionen som du får automatisk via de uppdateringstjänser Microsoft tillhandahåller.

 

 

Svara