Synkronisera ditt skrivbord med molnet

Av 5 mars, 2014Internet

Vart lägger du dina absolut viktigaste filer som du jobbar med just nu? Om du svarar datorns skrivbord kan du har stor nytta av detta inlägg! Tipset kan du tillämpa på Windows 7, 8 och 8.1 och det är tack vare att Microsoft sen Windows 7 har en funktion som kallas bibliotek som gör det möjligt att man kan mappa upp vilket sökväg som helst i biblioteken.

libraries-1Du behöver en dator med Windows och en lagringstjänst som t.ex Dropbox eller OnDrive. Installeras tjänsten enligt instruktioner från respektive leverantör! När det är klart är det bara att ”länka om” ditt skrivbord. Börja med att skapa en mapp i din lagringstjänst, t.ex OneDrive. När det är gjort letar du upp ditt skrivbord genom att starta utforskaren och leta upp din profilmapp och högerklicka på mappen som motsvarar skrivbordet.

libraries-2Välj nu egenskaper där en av flikarna som blotta heter Plats/Location. Välj att bläddra efter den nya mappen du skapade på din OneDrive och klicka på OK…svara ja på att flytta alla filer till den nya platsen. Beroende på hur mycket saker du har på ditt skrivbord kan det ta en stund för allt att synkroniseras till molnet vilket tydligt visas med den klassiska gröna bocken. Om uppladdning pågår är det en blå rund ring istället.

Så fr.o.m. nu kan du komma åt ditt skrivbord från i princip överallt och nästintill med  vilken enhet som helst som stödjer t.ex. OneDrive i mobilen eller surfplattan. Personligen tycker jag OneDrive ger mer för pengarna och mest gratis lagring…så vad väntar du…kör igång

Delta i diskussionen En kommentar

Svara