Behöver jag egentligen säga mer, modellen har sålt som smör av 2 anledningar….specifikationerna och Windows Phone 8. Kombinationen gör Lumia 920  till en äkta tungviktare *skämt*. (vikt 185 gram)

Mobilen ligger bra i handen om man har en stor sådan, 4,5 tums skärmen har en ljusstyrka på 600 nit (att jämföra med Samsungs 900-serie som har 400 nit) , grymt bra svärta och högkänslig så att du kan ha handskarna på (har testat med ullhandskar själv) Chassit är plast men premium rakt över. Mitt val föll på den mattsvarta då de mer färglada är halkigare med den högblanka ytan. Förutom uttag för hörlurar och laddkabel finns endast en lucka för Micro sim och tre fysiska knappar som hanterar volym, på/av och kamera. Nedanför skärmen finns 3 ”softknappar” som förenklar navigeringen i WP8:an.

Den mobila upplevelsen bestäms egentligen inte av hårdvaran men dagens tillämpningar och spel kräver lite krut speciellt med krav på multitasking. I Lumia 920 sitter det en Snapdragon S4 på 1,5Ghz…det är nästan vad dagens bärbara datorer har i sig. Sen ser 1GB ramminne till att det går att mata data tillräckligt snabbt vilket kan behövas då mobilen även har stöd för 4G och Wifi N på 5GHz-bandet. Fysiks lagring är på 32GB utan möjlighet till expansion men i samband med att du registrera ett Live ID får du 7GB molndisklagring som kan utökas till 50GB för 169:-/år lumia-920-fatboy

Lumia 920 är snabb, gränssnittet är en fröjd och kan anpassas via levande ”genvägar” på startskärmen som kallas Tiles. De medföljande hörlurarna hade kunnat vara bättre och duger absolut för samtal men saknar tryck då man lyssnar på musik. Livslängden efter en laddning är fullt godkänd på det  inbyggda 2000mAh batteriet….trots flitigt användande av både telefonidelen och konstant pillande med appar som kräver både GPS och data går jag hem med halva batteriet kvar vilket ligger i par med Samsung Galaxy S3 på Android 4.1.2 som har ett 2600mAh batteri. Paradnumret varje kväll är att lägga mobilen på den inköpta Fatboy-kudden som agerar trådlös laddare….vilket gör att man slipper fiplandet i mörkret dock gäller det att mobilen ligger rätt för annars påminner den dig om att en lägesjustering. Trådlös laddning kommer att vara årets grej…redan nu annonserar tillverkare att de kommer att implementera det i årets kommande premiummodeller. 

Svara