Skydrive – enkel säkerhetskopiering…nästan gratis

Microsoft svar på Google Drive heter Skydrive och är en totalt integrerad tjänst i nya outlook.com och rymmer 7GB helt utan kostnad. För ytterligare 69.-/år kan du öka utrymmet till 27GB. Självklart finns det mer utrymme för den som vill ha.

Tjänsten är precis lika enkel som sig bör….nästan för enkel. Alla funktioner som skydrive kan tillhandahålla är aktiverade från början. I ovan bild ser du förutom de synkroniserade/säkerhetskopierade filerna även en kategori som heter ”Datorer”…under denna hittar du dina datorer som är anslutna till Skydrive via den klient man kan installera (se nedan bild för en lista). Väl installerad kan du även nå dina filer på hemdatorn om datorn är påslagen.

skydrive-klienten

Du gör bäst i att sätta ett bra lösenord på ditt konto så ingen kan komma åt all information på din dator, speciellt om du väljer att använda datorn i jobbet med både kund- och utvecklingsfiler på. Vill du vara helt säker kan du stänga av delningen av dina datorfiler med ett enkelt klick. Egentligen borde denna funktion vara avstängd från start om jag fick bestämma. Innan du kommer åt dina filer behöver du koppla ihop din dator (lite som parning mellan mobil och blåtandshörlurar) genom en 2-steg autentisering.

Tjänstens styrka ligger helt klart i enkelheten, har du en av de senare WinMo8 mobilerna kommer Skrydrive att vara helt integrerad, även kommande Office365 ser ut  att få stödet och nya Office2013 (PRO) har direkt stöd för tjänsten också. Det går inte att ta miste på vart Microsoft vill att vi skall lagra våra filer…jag undrar dock vem de har frågat?! 

Svara