Börja anteckna digitalt

Det finns tusentals appar och tjänster därute som vill ta vara på dina anteckningar, ritningar och projektfoton…inte riktigt lika många klarar jobbet. Jag har självklart inte testat dem allihopa utan håller mig inom Microsoft hybrida värld där OneNote representerar bryggan mellan analogt och digitalt. Första versionen av OneNote introducerades 2002 och har sedan dess sålt som enskilt program och integrerat i olika Officepaket. Under 2014 släpptes OneNote helt gratis till alla plattformar inklusive den webbaserade varianten.

Även om programmet bär samma namn för alla versioner och plattformar så skiljer sig funktionerna en del mellan plattformar så det märks att man fortfarande känner sig för kring funktioner. T.ex så finns det ett Whiteboardläge på iOS som saknas i Android och  ritfunktionen som finns på Online- och skrivbordsversionen finns endast representerad på Android som jag tycker krävs om man vill gå all in på att helt digitalisera allt material i min vardag.

 

onenote-online

Gemensamt för alla versioner är att dina anteckningar kan lagras lokalt och synkroniseras till molnet, allt du matar in blir sökbart, även text i bilder och allt kan taggas och filtreras.

 

 

Oavsett om du väljer webb-, mobil-,tablet- eller skrivbordsversionen av OneNote kommer den att klara jobbet med bravur…att det sedan är gratis gör inte saken sämre. Om du har ett Hotmail- eller outlookkonto har du redan OneNote! 

Delta i diskussionen En kommentar

  • […] OneNote är en av många produkter som hjälper dig att samla alla typer av ”digitala kom ihåg” och göra dem sökbara. Du kan använda din dators inbyggda kamera och mikrofon, lagra filer, presentationer och bilder samt använda stylus för att rita. OneNote för iPad fick just OCR funktion som gör all text sökbar…även den som finns i bilder. […]

Svara