Skapa en egen “tile” för bloggen

Av 26 december, 2013 Internet

En blogg är aldrig klar, den lever och växer med sina läsare och bloggägaren….lentzit.com skapades 2007 och sedan dessa har man lärt sig en hel del saker. För bara några veckor sedan sjösatte jag min första WindowsPhone8 app som redan laddats ner 60 gånger…igår publicerades version 2 som gjorts om enligt den feedabck jag fick från  användarna. AppStore är helt nytt för mig och det kommer att kräva en del innan jag kan tygla allting nytt den för med sig….kul är det iaf.

Idag så delar jag med mig av ett enkelt och snyggt sätt att presentera sin hemsida eller blogg via Windows 8´s s.k. “Live Tiles” aka sidpanel som man kan ha på startsidan.

start-tile-makerFör att skapa en sidpanel till en sida måste du använda “Metros” Internet Explorer (den som alltid kör i helskärm) som har “pinnålen” som skapar genvägen….klicka på stjärnan som är symbolen för favoriter och välj sedan “pinnålen”….du kan ju prova med lentzit. com ;-)

Det är en hel del kod som behövs för att få till det, turligt nog finns det ett onlineverktyg som Microsoft tillhandahåller för att förenkla processen. Du bör ha en bild färdig i storlek 558*558 pixlar som är största storleken för en sidpanel…resterande storlekar kan du enkelt beskära online….som så många andra saker tar detta endast ett par minuter.  Det bökigaste blir nog att ladda upp filerna till den egna bloggen/hemsidan och lägga till META taggen så att sidpanelen fungerar. Denna process är beroende av vilken plattform du valt och hur du kommer åt dina filer så jag väljer att inte gå in på detta.

Med läsning om hur du skapa en sidpanel – http://www.buildmypinnedsite.com/sv

 

Svara