Newsfeed eller Yammer

Av 17 december, 2013Office 365

Förutom dokument – delning och struktur bjuder SharePoint också på en  del sociala funktioner. Det första alternativet har fått namnet Newsfeed och tillåter att man via sin egen profil interagerar med kollegor man följer eller socialiserar med. Newsfeed är enkel att komma igång med och att administrera. Detta kan vara både till för- och nackdel då man ju ibland vill segmentera ”bruset” och kanske finjustera behörigheter. Office365 har i och med nya version 2013 blivit socialare genom att man ”integrerat” Yammer till SharePoint som tar socialiseringen till en helt ny nivå….både internt och externt. Microsoft Partner Network använder verktyget själva till sina medlemmar.

Integrationen består av att man i adminpanelen avaktiverar ”Newsfeed” helt och kickar igång en genväg som det står Yammer på. Länken i sin tur tar dig till yammer.com. Jag gillar Newsfeed, dess enkelhet och renhet men skulle gärna vilja ha möjlighet till en utökad styrning av behörigheter i den. När du aktiverar Yammer får alla aktiva globala admins fulla behörigheter i nätverket. Om du aldrig varit igång med nätverket kan det vara lite bökigt att komma igång då man först måste migrera (merge) det befintliga nätverket till Office365….detta gör du genom att kontakta Yammer Enterprise Support.

sharepoint-yammer

 

När du migrerat till Yammer får du möjlighet till
central administration
– för AD-sync och SSO
– brandning
– segmentera innehåll via grupper
– rapportfunktioner
– export- och analysverktyg

 

Om du längtat efter en plattform som får dina kollegor och kunder att samarbeta eller kanske en plattform för it-supporten (självhjälp) så är Yammer ett givet val. Yammer ingår i alla E-planer på Office365 och är du sugen på att veta mer är officebloggen ett bra ställe att börja på! 

Svara