SharePoint – snygga till dina listor

Hur gör du idag för att strukturera information så att den blir lättläst och lättåtkomligt? Det är en fråga som manga fortfarande kämpar med trots att det finns lösningar till åtminstone en del av problematiken.

SharePoint kan svälja mycket information dock är det lätt att den ”tappas bort” i mängden om man inte fokuserar på användare och processer. Med hjälp av webbdelar, vanlig html och diverse script kan man förvandla en oöverskådlig lista till en användarvänlig upplevelse utan att blanda in SharePoint Designer.

 

sharepoint-script-editorI just detta exempel som är en Servicelogg, var målet att automatisk dela upp inkomna loggningar. Med hjälp av webbdelar, anpassade kolumner och vyer kan man bryta ner stora listor till tydliga kategorier. Med hjälp av Script Editorn kan man blockera designdelar som visas som standard och färgmärkning av loggarna görs med hjälp av gängse >style> </style> som också omfattar bredd och höjd. Jag tog lite hjälp för att smidigt hitta rätt html färgkod.

 

 

Förutom att listan blir trevligare att se på blir den också mer lättanvänd då den följer en logisk indelning som finns inrotad hos användaren (i detta fall) vilket kräver en lägre utbildningsinsats. My work is done here ;-)

 

Svara