Paypal för Outlook

Av 24 september, 2015Program, Snabbtips

Du har säkert förstått att uppgifterna på ditt betalkort är hårdvaluta och kan enkelt användas om du ger främmande personer möjligheten att t.ex. ta bilder på fram och baksida eller råkar sätta ditt kort i en automat som preparerats med skimmingfunktion. Många av de nya betalsystemen innebär att man inte behöver lämna ut sina kortuppgifter. Vissa banker har tillfälliga kontonummer som raderas efter ett par dygn för att man inte skall lämna ut sitt fysiska bankkortsnummer.

 

 

masterMed Paypal behöver du endast delge din e-postadress till mottagaren, uppgifter för betalkortet ligger tryggt kvar i Paypal-systemet. För egen del väljer jag alltid att betala med Paypal då jag shoppar utomlands och för inbetalningar som kommer från utlandet. Ett Paypal -konto kostar inget och fungerar som ett skyddslager mellan avsändare och mottagare för pengarna. Ett annat populärt betalalternativ är Swish som nyttjar mobilnumret som kopplas ihop med användarens bankkonto och i nuvarande version inte klarar utlandsbetalningar.

 

Om du använder både Outlook och Paypal mycket kan det vara skönt att göra det hela ännu smidigare genom att installera Paypal tillägget i Outlook via Office-butiken! Självklart är Paypal bara ett exempel bland tusentals tillämpningar som sträcker sig över hela Office….det finns t.ex. en fakturamodul för Paypal som du kan installera i Excel!

Svara