SharePoint Online – webbplatsen

Av 17 december, 2013Office 365

Alla SharePoint installationer börjar med en sida (även kallad Gruppwebplats) som inte nödvändigtvis måste vara din startsida men hjälper dig att komma igång. Det första man bör göra är att skissa på en struktur och bestämma sig för vilka funktioner du vill använda.

Beroende på vilken version av SharePoint Online du har finns de olika begränsningar i prenumerationen, behov och syften som talar för olika sätt att gå tillväga. Om du behöver skapa en tydlig gräns mellan information, styra tillgänglighet och separera resurser är en ny webbplats att föredra….inte att förväxlas med de bibliotek som kan skapas under webbplatsen. Detta alternativ kan du använda om du endast är tillåten att skapa en webbplats men behöver kategorisera och  ha möjlighet att tillämpa olika behörigheter på en enklare nivå.

new-site-settingsDin nya webbplats kommer fortfarande att vara en del av din existerande adress, d.v.s. www.sharepoint.se/din-nya-webbplats …som kommer att utnyttja en del av den tilldelade kvoteringen för den aktuella webbplatsen där all information sparas.

Med en prenumeration som tillåter många webbplatser kan du skapa en webbplats med en egen lagringskvot och få en nystart för behörigheter, kanske använda helt frånskilda språk eller en ny design…din nya adress blir då www.sharepoint.se/sites/din-nya-webbplats…. en sådan kan vara aktuell då man vill skapa projektplatser där du önskar samarbeta med externa resurser utan att behöva bekymra dig om att ge tillgång till företagsintern information. 

Svara