Nedgradera från iOS7 till iOS6

Av 24 juli, 2013iPhone

Apples utvecklingsdel blev hackad förra veckan vilket resulterade i att hela sidan stängdes ner för en genomgång och uppgradering. Detta innebär också att de som testar iOS7 just nu kan ej komma åt befintliga testversioner. Sedan sidan stängdes ner börjar det dyka upp rapporter på olika Applefan sidor och även direkt ifrån Teliabutiken att de kommer in mobiler som ej går att aktivera med iOS7. Så vill du kunna använda mobilen måste du nedgradera den till iOS6. Det hela är ganska enkelt…som alltid när man vet hur :-)

Efter att ha försökt att fabriksåterställa mobilen vi ”hitta min mobil” tjänsten och aktivera mobilen både via 3G och Wifi gav vi upp och valde att satsa på en totalåterställning med hjälp av Itunes lokalt i datorn och mobilens mjukvara som laddas ner manuellt. Normalt kan man hämta mjukvara från DevCenter men eftersom denna är nedstängd har jag länkat till en annan sida som gjort filerna tillgängligt.

Mjukvaran som finns i din iPhone komprimeras till s.k. ipsw filer och finns till respektive modell…börja med att ladda ner just  din .ipsw fil här som du kan använda för att backa tillbaka till iOS6! Om din Itunes inte får kontakt med mobilen måste du först sätta mobilen i ett mottagarläge…s.k. DFU läge.

DFU läge

Mobilen kan inte själv lägga sig i läget utan du får hjälpa till lite…gör så här när telefonen är påslagen och inkopplad till datorn!

– håll ned på/Av knappen och stora tillbaka knappen samtidigt tills mobilen startar om

– samma sekund som du ser Apple loggan släpper du På/Av knappen  (håll kvar tillbaka knappen)

– när du ser Itunes loggan som uppmanar till att ansluta mobilen till datorn kan du släppa tillbaka knappen

Nu borde din mobil dyka upp iTunes, om den inte gör det kan du prova att dra ut kabeln och sätta tillbaka den igen…det brukar hjälpa.

Nedgraderingen

Nu är det nästan klart, du kan inte bara klicka på återställa nu för vi vill ju gå tillbaka till iOS6…så innan du klickar på återställ håller du ner Shift. Du får då en möjlighet att manuellt välja en fil (den som du laddat ner från ovan länk). När du valt filen börja mobilen genast med att återställa den…räkna med omkring 5-10 minuter då ett par omstarter behövs i processen.

Återställning av iCloud säkerhetskopian

Om du skapat en säkerhetskopia till iCloud med din iOS7 Beta kan du inte använda den till din nyligen nedgraderade mobil då den inte är kompatibel med iOS6…däremot går det utmärkt att synka tillbaka de data som ligger där. Du kommer dock att behöva installera alla dina appar manuellt.

Svara