Nätverka med LinkedIn (del 1)

Av 7 maj, 2014 oktober 9th, 2016 Internet, Sociala Medier

Inspirerad av en kollega kommer här ett inlägg om LinkedIn som är ett socialt nätverk med affärer och jobb i fokus. LinkedIn har det senaste åren blivit en självklar del för kunskapssökande, nätverkare, jobbsökare och rekryterare. Det finns en tydlig uppdelning mellan kontakter, profiler, forum och jobb som idag används flitigt av omkring 250 miljoner medlemmar runtom i hela världen.

Om du inte redan är aktiv på LinkedIn kan du börja med att registrera dig med en e-postadress som beroende på syftet antingen är din privata eller jobbets. I samband med registreringen får man bestämma vilken prenumerationsnivå man vill teckna där Basic duger fint om man inte vill arbeta med LinkedIn som sälj-, marknadsförings- eller rekryteringskanal.

linkedin-profile-broadcastEfter din registrering och verifiering av din angivna adress kan du påbörja din profil, ange dina kompetenser, erfarenheter, certifieringar och tidigare anställningar. Sen är det bara att köra igång å nätverka genom att söka upp nyckelpersoner från intressanta verksamheter. Här kan du använda Google och rekryteringssidor för att få tag i Företag och intressanta personer som passar ditt syfte.

Precis som med alla nätverkande tjänster är det mesta påslaget i form av notifieringar som visas i bilden ovan, det kan vara en god idé att se över dessa då du inte vill störa eller bli störd av efter varje ändring du gör i din egen profil eller eller av alla kommentarer som görs. Ett tips är att stänga av notifieringar till ditt nätverk och dig själv då du gör profilförändringar, det kan ju bli många små förändringar i början….gör det till en rutin att besöka LinkedIn istället för att bli störd av ett konstant flöde med notifieringar och epostmeddelanden som stör dina övriga aktiviteter. Min profil hittar du på http://linkedin.lentzit.com /Lycka till!

Svara