Mycket nytt i höst – Google Music

Av 14 juli, 2012Android, Media

Man behöver inte ha en Nexus Q för att använda Googles nylanserade (endast i USA) musiktjänst! Tjänsten fungerar utmärkt i datorn, surfplattan, mobilen och mediaspelaren och ger tillgång till musik, böcker, tidningar och filmer! Det unika är att tjänsten är integrerad till Google+ som kan användas till att dela med sig av den egna musiken men även att andra från dina cirklar kan påverka spellistorna. Musik och film spelas direkt från molnet och listorna ändras nästan i realtid om/när en kompis gör en ändring…klart coolt och perfekt på festen men till vardags?!

google-music

 

Förutom att köpa musik kan du även ladda  upp (med Music manager) den egna musiksamlingen…de första 20 000 låtarna lagras gratis….musikens uppspelningskvalitet anpassas till enhetens egna internetanslutning dock max 320kbps. Uppspelningen på vanlig 3G matchar Spotify och kan justeras inuti programmet, du kan också ta dina favoriter offline och anpassa ljudåtergivningen med den inbyggda equalizern.

 

 

google-music-androidEftersom tjänsten inte är tillgänglig i Sverige (och vi inte vet om den ens kommer hit) är det svårt att sia om Googles musikbibliotek, spelaren är dock snygg, snabb och streamingen är klanderfri. Innehåll och priset kommer att vara avgörande  för hur populär Google Music kommer att bli…en bonus är  att du också kan lägga till dina egna samlingar så slipper du börja om från början!

 

 

 

 

Om innehållet och priserna kommer att vara i närheten av Spotify och jag lika enkelt får tillgång till filmer, tidningar och böcker kommer iaf jag haka på :-)

Youtube-klipp om Google Music – http://www.youtube.com/watch?v=NI8rQEHoE24

 

Kommentera detta inlägg