Miljövänlig och snabb server

Av 20 oktober, 2008Open Source, Server, Tester

Har de senaste dagarn varit helt försjunken i nya tillskottet i serverrummet, en NAS från Qnap med plats för 5 diskar och potentiellt ruskiga 5 terrabyte data som troligen de flesta aldrig kommer å fylla.

Överlag brukar nas enheterna vara lite ”halvslöa” men inte denna.TS 509 är bestyckad med en strömsnål Celeron 1,6 Gigahertzare och har 1GB snabba DDR 2 minnen, tillsammans med en optimerad version av linux som redan med en SoC500 processor på 256mb minne gick riktig bra. Kombinationen presterar sjukt bra prestanda samtidigt som driften är superenkel, säker och strömsnål.

ts509pro_5hdd

Mjukvaromässigt är MySQL5.x och Apache2.2.x med direkt från start och aktiveras enkelt via ett klick i webgränssnittet liksom många andra tjänster. På baksidan finns e-sata dubbla gigabit nätverksuttag samt 4st USB portar.

Priset utan hårddiskar för detta underverk är 7000:- ex. moms, lite maffigt kanske, du kan själv bygga ihop en Nas med valfri linuxversion och spara pengar men det kommer att ta en stund att få den att fungera som ovan Nas gör.

Produktlänk: http://www.qnap.com/pro_detail_feature.asp?p_id=104

Delta i diskussionen En kommentar

Kommentera detta inlägg