Gör om dina vanliga högtalare till trådlösa

Av 18 oktober, 2015Android, Media

Jag har ett par ganska bra högtalare som jag slutade använda då jag slutade använda en vanlig dator för musikuppspelning till förmån för andra tekniker som blåtand mot TV´ns mediasystem. Blåtand är fantastisk men har också många brister, begränsad räckvidd och täckning samt sämre ljudkvalitet i de äldre versionerna. Att musiken bryts när det ringer i mobilen sänker också partystämningen.

 

 

Min tanke har länge varit att byta till Sonos…ett system som använder trådlös teknik som låter bra och använder WIFI nätet för att skicka ljudet till en eller flera källor….tyvärr dock ganska så dyrt.

 

spotify-cc-audio

 

Google har gjort en hel del smarta prylar, en av dessa är ChromeCast som nu introducerats i i ny tappning (Gen 2) med stöd för högre upplösningar och AC WIFI-hastigheter.

 

Nytt för i år är dock ChromeCast Audio (CCA) som kan köpas för några 100:a lappar och kopplas till nästan vilket högtalarsystem som helst för att strömma ljudet utan hörbara kvalitesnedsättningar eller bristande som blåtand medför.

 

 

 

cc-app

 

Att komma igång är superenkelt…du packar upp CCA´n och ansluter medföljande 3,5mm (stödjer också optisk) kontakten i högtalaren och medföljande strömadapter.

På mobilen installerar du ChromeCast-appen som låter dig ansluta CCA´n till hemmanätet. Sedan är det bara att starta Spotify och välja att strömma ljudet till CCA´n.

 

Här hittar du så småningom alla dina ChromeCast´s…även de som stödjer Video. I kommande uppgradering skall app och stickor få stöd för ”Multiroom” tekniken så att du kan spela upp musik där du är….förutsatt att du har ställt ett par högtalare där såklart!

 

 

 

google-cast-icon

 

ChromeCast fungerar med både Android och iOS. Apparna måste stödja funktionen vilket du enkelt ser på Cast-ikonen! Äntligen en funktion som överbryggar olika mobila system.

Du kan köpa din ChromeCast på bl.a. Webhallen…var noga med att säga om du vill ChromeCast eller ChromeCast Audio!

Svara