Bättre filter i Office 365

Av 14 oktober, 2015 oktober 28th, 2017 Exchange, Office 365

Utan ett filter som blockerar oönskade meddelanden hade din inkorg varit 40%-70% fullare…dygnet´runt…året runt. Om din adress har varit aktiv under en lång tid kan det innebära många meddelanden som du egentligen inte vill ha och tar tid att bli av med. I ett företag med hundra- kanske tusentals anställda innebär denna tid timmar.

 

 

Beroende på filter kan du se till att minska den tiden. Hur stor skillnaden blir beror på vilket utgångsläge du har…d.v.s. hade du inget filter innan (t.ex. Telia) eller du kanske hade ett som inte höll måttet (t.ex. SpamFighter)

 

wecloud-filter

 

Att sätta ett filter framför sin e-posttjänst är gjort på några minuter och kostar inte speciellt mycket idag…samtidigt får man andra tjänster på köpet som t.ex. arkivering, virusskanning, kryptering, svart- och vitlistning m.m. WeCloud är en sådan tjänst som du sätter framför din tjänst ( t.ex. Exchange Online som ingår  i Office 365). Filtret tvättar mejlen och skickar kvarvarande vidare till tjänsten.

 

Jag har under många år använt och konfigurerad  enkla och avancerade e-posttjänster….alla utsätts för skräp oavsett hur försiktig du är…det är bara en tidsfråga ;-) Om du t.ex väljer ett e-postkonto på Office 365 kommer du att märka att e-postfiltret är väldigt duktig på global skräppost men har svårt att ta dess nordiska motsvarighet vilket utgör omkring 15% beroende på verksamhet och spridning.

wecloud-eop-comparison

 

 

Att ta hand om de sista 15% tar inte speciellt lång tid att ordna och sparar alla användare tid och frustration samtidigt som du kan få ännu bättre kontroll på inkommande och utgående trafik.

 

 

 

 

I bilden ovan visas skillnaderna mellan Exchange Online Protection (EOP) och WeCloud.

 

Svara