Google Maps – nu med ”turn by turn”

Av 27 september, 2011Mobila kontoret, Mobilt

Det har varit på gång ett tag…ett antal länder har under året fått sin Google Maps uppgradrat till att fungera som en vanlig GPS. Som vanligt har det tagit en stund att nå oss här uppe i norden men nu är den här…och den är grym!

Jag har sedan tidigare tillämpad Navigon men Google Maps är riktigt bra men är i daxläget en s.k. online tjänst vilket kräver att du har internetanslutning så att kartinformationen kan matas i ”realtid”…vi kanske får en offlinefunktionm i framtida versioner. I daxläget är det dock lämpligt att endast använda tjänsten inom sverige där smarta mobiler oftast har fria data!

Kartorna är mycket översiktliga och rösten som instruerar om när du skall svänga är klar och tydlig. Navigeringen är mycket exakt även på korta av/påfarter och i små rondeller.  Man får tydliga grafiska instruktioner om vägval och när man kommit fram visas en bild på målet…supersnyggt.

Ifall du inte har navigation i din Google Maps app (se ovan bild, den blåa pilen i sista bilden) kan det vara värt att ta en titt på App Store/Android Market  ifall det finns en uppdatering till ditt kartprogram!

Delta i diskussionen 2 kommentarer

Kommentera detta inlägg