Fixa filmerna till plattan

Av 27 december, 2011Media, Surfplattor

Surfplattor är perfekta som mediaplattor…detta gäller såklart också film. Tyvärr går det inget vidare att bara ta en FullHD film och tro att det skall funka att spela upp den samtidigt som filstorleken begränsar en hel del då det största minnet på en platta idag är 64GB…med eventuella möjligheter att utöka med ett SD kort….totalt alltså 128GB.

Med andra ord bör man anpassa filmernas format och storlek till surfplattan vilket Pavtube kan göra för dig med endast ett par klick. I normala fall använder jag en Plex server för att streama filmerna till både TV/Mediacentret, mobilen och plattan men om man befinner sig i områden med dålig internetanslutnng skalas filmerna ner till en nästintill obrukbar kvalitet…att ha med sig filmerna på en usb sticka eller ett SD kort är ett klart bättre alternativ.

Pavtube är inte gratis men har efter ett antal tester blivit min  favorit, för en engångskostnad på 300:- får man ett enkelt konverteringsverktyg och en livstidslicens (vad nu det kan innebära).

I programmet väljer du mappen med alla din filmer och pekar sedan ut en ny mapp som du vill lägga alla konverterade filmer i. Innan du kör igång konverteringen väljer du den typ av enhet (konverteringsprofil) du vill spela upp filmen på…detta för att anpassa konverteringen och filformatet till just din mobil eller platta. Förutom surfplattor finns det även en hel del mobilmodeller med i listan.

Kom ihåg att konvertering är en långsam process, tiden bestäms av din dators totala prestanda …men räkna med  att konverteringen tar samma tid som filmen är lång.