Saker händer alltid när man vänder ryggen till…så är det även i IT världen. För att förhindra detta behöver man övervakning både på in- och utsidan. Det finns en uppsjö av mjuk- och hårdvara som hjälper till…Fingbox är en molnkombo av de senare slaget.

Tänk något så enkelt att någon ber en att gå in på routern, skrivaren eller kanske en switch, med FING får du en lista av alla anslutna saker i nätverket och skaffar en snabbkoll på adresser och enheter….du väljer själv om du vill ha den i mobilen eller via betaltjänsten online som ger ett klart mervärde av notifieringstjänsten.

finbox-sentinelFingbox består av 2 delar, gratisdelen är en programvara du kan installera i din mobila enhet oavsett om du har Android eller iOs. Med appen skannar du nätverket på plats genom att ansluta enheten till ett lokalt trådlöst nätverk och sedan skanna nätverket. Informationen kan du sedan använda för att konfigurera både DNS- och DHCP.

Den andra delen består av en ”Sentinel”(ovan bild) som låter dig ”finga” nätverket (utan att vara på plats) och ger dig möjlighet att spara alla enheter i en textfil . Ihop med onlinetjänsten som kostar från 25:-/mån får du en ständigt uppdaterad nätverkslista och kan  sätta larm på valfria enheter som är viktiga att de är igång. Ihop med fjärrstyrningsfunktioner  kan du på ett automatiskt och smidigt sätt ha koll på nätverk även utanför ditt eget hem/kontor :-) 

Svara