Uppgradera till iOS5, inte helt enkelt

Av 24 oktober, 2011Internet, iPhone, Mobilt

Anledning är såklat den stora övergången från klientbaserade iTunes till molnbaserade iCloud som Apple så fint annonserar att allting säkerhetskopieras till. Tänk om det verkligen vore så enkelt…tyvärr är vi dock en bit bort från den fiktiva värld och många blir besvikna över hur krångligt även den enklaste saken kan vara.

Till att börja med så måste du ha iTunes för att uppgradera…innan du kan börja med det måsta alla dina inköp överföras till datorn då uppgraderingen raderar alla programdata som istället hämtas från iCloud efter en lyckad uppgradering. iCloud-integrationen är inte aktiverad från början utan du måste själv aktivera tjänsten från din iPhone, den automatiska säkerhetskopiering sker endast under tiden mobilen laddas, är låst och ansluten till trådlöst.  Det går dock att säkerhetskopiera sina data manuellt också ifall man inte har trådlöst än ;-)

Du kan själv välja vad som skall ingå i kopieringen förutsatt att du använder iCloud till 100%… andra lösningar stöds inte och man får nöja sig med att få åtminstone bilderna säkerhetskopierade och såklart ”Hitta min iPhone” tjänsten som introducerades i iOS4. iCloud tar också dokument skapade i Apples egna Office Suite. 5GB lagring ingår och du kan självklart uppgradera till 10GB, 20GB och 50GB som kostar 150:-, 300:- och 750:-/år…helt OK men på Picasa får du 400GB för 100$.

Om du använder blåtand en del bör du vänta med uppgraderingen…en del forum har inlägg som pratar om problem med sammankopplingen (pairing) och det finns ingen lösning för detta problem i skrivande stund!

Är du nybliven Apple entusiast blir det något enklare förutsatt att allting snurrar som det ska är det bara att poppa in micro simkortet och aktivera mobilen utan inblandning av dator… du kan hoppa över att använda både iTunes och iCloud men det är väl som att blöta ner fötterna å säga att man badat ;-)

iOS5 är ett stor steg i rätt riktning och gör att det blir superenkelt att komma igång med sin nya iPhone och säkerställa informationen ifall det händer en olycka…förbered dig själv genom att skaffa ett Apple ID innan du sticker ner till affären den 28:e October då 4S släpps i Sverige! Läs mer om iOS5 nyheterna på Apples egna sida eller IDG´s  10 i topp!

 

 

 

 

 

Kommentera detta inlägg