DNS – Det Nya Serverummet

Det funderas febrilt runtom i världen för hur framtida IT-tjänster skall utformas. Det är ingen tvekan att traditionell IT håller på att bytas ut mot modern, tillgänglig och för slutkund nästintill underhållsfri och molnbaserad IT. Jag gillar projekt där man tömmer serverrummet och byter arbetssätt…..skillnaden är massiv och ändå helt logisk och självklar. Störst skillnad är om man går ”all in” om det är möjligt. Oavsett val så måste  din IT övervakas och kommer troligen att involvera servertjänster som är virtuella eller OnPrem. Microsoft´s System Center Advisor får anses vara värstingen  bland övervakningssystem och kräver en hel del hårdvara men kan såklart det mesta en driftsansvarig  kan önska sig.

pulseway-reportsEn något enklare ”approach” är Pulseway som består av en molntjänst och en agent du installerar på den server eller dator du vill övervaka. Övervakning av 5 objekt ingår utan kostnad då du tecknar ett konto för fler betalar du en liten slant. Pulseway kan övervaka PC. Linux, OsX och RasberryPi. Det finns också ett API som möjliggör integration till befintliga system. Övervaka gör du från datorn via en anpassad Dashboard i datorn eller direkt i din mobila enhet.

Med Pulseway kan du starta om enskilda tjänster eller hela servern, installera uppdateringar. Via moduler kan du övervaka serveroller som IIS, Exchange, Active Directory och mycket mer. Ladda ner och bli kung i serverummet!

Läs mer om DNA – Det Nya Arbetslivet 

Delta i diskussionen 2 kommentarer

Svara