Adonit Jot Pro, en professionell penna för plattan

Av 27 december, 2014Mobila kontoret, Snabbtips

För ett par veckor sedan köpte jag en penna…inte vilken som helst utan en Adonit speciellt framtagen att användas med en platta för ritning med hög precision. Pennan är precis så bra som alla tester jag läst säger att den är och jag har testkört en hel del program även om jag egentligen inte var ute efter just ett nytt program så fastnade jag för 2 program (för Ipad) Bamboo Paper och Paper 52. Där det första fokuserar på anteckningar och det sistnämnda på ritning.

 

Adonit Jot Pro ser ut och känns som en vanlig penna. Blanddningen av metall och gummi känns mycket premium och ger penna en skön vikt. Spetsen täck av ett skruvlock som skruvas på bakdelen av pennan för att behåll viktfördelningen och såklart minimera risken att tapp locket. Den genomskinliga plasten på spetsen gör att man kan komma väldigt nära tidigare avslut och dämpar också ”knackljudet” då man lyfter och sätter ned pennan. Reservspetsar kan köpas för en hundring om du lyckas tappa eller slita ut dem.

 

adonit-penSyftet med penna och surfplatta för egen del var att helt försöka digitalisera mina anteckningar. Till vardags använder jag mig av OneNote för precis allt, anteckningar, uppgifter, enklare ritningar och när jag hade min penna på högsta hugg och startade OneNote för iPad (första gången) märkte jag att ritfliken saknas…så det blir till att köpa en Androidplatta…så håll utkik  :-)

 

Adinot Jot Pro kostar 400:- på teknikmagasinet. Ett reservspetsar finns på samma ställe! 

Svara