Office släpps till Android…och den är grym

Av 29 december, 2014 Mobila kontoret, Office 365

Jag lyckades roffa åt mig en plats för tidig testning av Office för Android (endast surfplattor), jag var också med i tidiga svängen då samma Office för iPad släpptes och blev ruskigt imponerad över premiumkänslan som infann sig vilket iofs inte är ovanligt för iOS appar men nu är det ju Microsoft som skapat appen…det som imponerar mest är att Microsoft har lyckats förmedla samma premiumkänsla i sin Androidversion.

 

Word, Excel och PowerPoint känns väldigt ombonade och innehåller det nödvändiga verktygen för att mobilt redigera dokument, kalkyler och presentationer. Dokumenten hämtas upp smidigt oavsett om de ligger lokalt, i OneDrive, Dropbox eller SharePoint! Även delning av dokument är lättillgängligt och integrerad precis som vi har vant oss vid.

office-for-android

 

Jag har skapat, redigerat, läst och småjusterat en hel del dokument…enkelt uttryckt känner jag att datorn “on the go” blir överflödig med egentligen bara ett hinder… speglingsstandarder till projektorer och TV-apparater. Idag vimlar marknaden av Miracast, ChromeCast, AirPlay, Widi och många andra lösningar som kräver unik hårdvara. Ute på fält är det fortfarande VGA- och HDMI-kablar som gäller för att få det att fungera.

Sugen på att testa själv? Har du en Androidplatta är det bara att gå med för att komma igång! Den skarpa versionen utlovas komma under första halvan av 2015..troligen redan första kvartalet :-)

Svara