Använd OneNote för diktering

Häromdagen uppdaterades OneNote appen i mobilen och förutom att  man introducerat snabbåtkomsten för appen har man också gjort klart stödet för Android Wear. Detta innebär att man via sin röst kan göra anteckningar till sin OneNote. Anteckningen synkas sedan till alla enheter.

 

Så här kan det gå till.

Du sitter i bilen och vill göra en anteckning. Du väcker din Android Wear med orden ”OK Google” följt av ”Anteckna”. OneNote startar upp i din klocka och du kan börja tala in din anteckning som kan vara på svenska eller engelska. Det hela fungerar förvånansvärt bra och tal-till-text tolkningen är klanderfri.

 

 

 

delve-onenoteOneNote är idag kostnadsfri och kan användas online och som program på alla aktuella dator- och mobiloperativsystem (ej linuxsystem). OneNote är inkluderad i alla Microsoft Office versioner,  Office 365 samt Outlook.com. Fler användningsområden för OneNote kan du läsa om här! Om du har Office365 är OneNote idag en välintegrerad funktion som gör det enklare att hitta och strukturera dina anteckningar

 

 

 

Svara