x10 mini – ren byggkonst

Av 20 juli, 2010Mobilt, Tester

Sony Ericsson x10 Mini skulle lätt kunna bli ett startskott till en folktelefon i smartphone kategorin . Det ryms imponerande mycket i det lilla skalet och anpassningarna har måttats perfekt till att passa storlek och övrig hårdvara….resultatet är en snabb, smart, liten och smidig mobil för en låg peng.

Mini är verkligen kompakt, skärmen fungerar utmärkt i soljus och svarar a lá iPhone mått (saknar dock multitouch). Operativsystem är inte SE´s egna utan en hybrid av Google´s Android 1.6 och en bantad version av Timescape-gränssnittet som först syntes i storebror med namnet X10. Blandningen fungerar utmärkt ihop med skärmen och de egna ljuden låter unika och mycket bra. Självklart kan du gör egna rinsignaler av vanliga MP3-låtar som du klipper till direkt i mobilen med hjälp av RingDroid som du laddar hem via Android Market

Ovan bild visar x10:ans baksida…här finns plats för MicroSD minneskort, vanligt simkort och en löjligt bra högtalare. Högst upp i högerkanten syns kamera och ”blixt”.

På Mediamarkt kan du köpa mini för runt 2600:-, då ingår 2 skal (White och Lime)…färgerna skiljer mellan de olika operatörerna ifall du köper den  med ett abonnemang.

Frugan är supernöjd med lilla mini och har numera ett eget facebook-konto som hon använder flitigt och håller koll på med hjälp av Timescape-appen. (twitter kan också anslutas) På hemmaplan är det automatisk anslutning till Wifi som gäller men ute på fält synkar mobilen via 3G.  Jag hoppas verkligen att SE forsätter med den här typen av telefoner och håller samma höga kvalité som mini´n uppvisar så att de kan vara med på allvar i toppskiktet på den växande smartphonemarknaden.

Kolla in Maria Sharapova packa upp sin egna  ”unboxing”  av X10 Mini (nedan)

[youtube]sRiEjKiTlww[/youtube]

Sida för X10-ägare – http://www.xperiax10.net/ (engelsk)

Kommentera detta inlägg