Trello hjälper dig i projektet

Är SharePoint eller Projectplace för stort för dig? Kanske Trello passar dina ändamål och plånboken bättre. Trello är mycket enkel att använda och anpassad för webb- och mobilanvändning. Gratisversionen är en bra start för mindre projekt men vill du åt central hantering av användare, mer lagringsutrymme, stöd för större bilagor och många andra nyttiga funktioner som stödjer ditt projekt kostar det dig 350:-/år/användare.

Om du tycker att Trello inte riktigt duger för dig kan du ta en titt på nedan samarbetsorienterade förslag.

 

sharepoint-intranetSharePoint som kostar 415:-/år/användare  blir du av med det trevliga gränssnittet men i gengäld får du 10,5GB lagring direkt från start, möjlighet att skapa och dela projektportaler, dokumentbibliotek, versionshantering för alla dokument, sociala funktioner, stöd för dina office, listfunktioner och notifieringar. För varje ny användare du lägger till får du ytterligare 500MB lagring och det finns en uppsjö appar som hjälper dig att arbeta mobil och flexibel. Det finns ingen fri begränsad version.

 

projectplaceProjectplace har varit med ett tag och har varit det självklara valet innan SharePoint 2010 kom ut. Projectplace är späckad med projektrelaterade funktioner och vyer som kommer ge dig en bra översikt. Allting är förberett åt dig så du kan snabbt överföra dina projekt. Steget från gratis till 200:-/månad/användare känns omotiverat hög även om det ingår mötesfunktioner. För en lägre månadskostnad kan du välja en komplett infrastruktur som inkluderar Officepaket, Dokumentportal, Konferensfunktion och 1TB lagring som ger din organisation helt nya sätt att arbeta individuellt och i projekt på. Det finns en fri begränsad version.

 

Alla program har sina för- och nackdelar och vad just du behöver vet bara du. Det kan dock vara värt att tänka till och förbi det första projektet. Konkurrensen är stenhård på molnbaserade tjänster som dessa och det kan löna sig att ta ett helhetsgrepp! 

Svara