Teams – SharePoint´s nya front

Av 4 november, 2016Office 365, SharePoint

Det är mycket nytt på gång och paketeringen pågår för fullt. Det absolut senaste i skaran är Microsoft Teams som är en sammanslagning av allt som Office 365 har att erbjuda…nu med ett snyggt skal dessutom.

Teamsites är än så länge endast ute som förhandsversion och den är lite skakig (speciellt i IE11) men bortsett från det är det mycket som är åt rätt håll. Ny design på biblioteken som inkluderar utökad drag och släpp, helt nya ”webparts”, helt omgjorda redigerings- och publiceringsfunktioner gör att SharePoint börjat kännas som ett riktigt CMS.

Microsoft har dock lärt sig av tidigare misstag och låter oss nu slå på funktionen själv. Så vill du testa Teamsites måste du aktivera den i Admin Center / Inställningar /Appar /Team Sites

teamsites-enabled

När du aktiverat funktionen för din tenant kan du gå vidare till https://teams.microsoft.com, förutom webbfunktionen finns också appar till datorn och mobilen. Dessa skalar dock bort Teamsites portalfunktion.

Det är lätt att komma igång med redigeringen och det finns en del moduler klara för användning. Funktioner för nyheter, aktiviteter och inbäddning av information är både informativa och gör att sidan ser mycket professionell ut. För detta krävdes tidigare externa moduler och appar.

teamsites-edit

Uppbyggnaden påminner en del om WordPress fast inte lika flexibel vilket förhoppningsvis ändras allt eftersom. Med rätt källor kan man nu smidigt bygga up en front som tål att visas upp! det är tydligt vart Microsoft vill gå och jag kan inte annat än att se fram emot resan.

Teamsites gör att man verkligen kan konsolidera och rikta information till rätt grupper med maximerad tillgänglighet. Läs mer om Teams på Microsoft bloggen!

Svara