Snygga till ditt semestermeddelande

Av 26 juni, 2014Office 365

Frånvarohanteraren får slita hårt i dessa tider…ibland vill man dock vara lite mer personlig. Om du har Exchange Server och Outlook klient kan du enkelt skapa ett personligt designat meddelande som skickas till alla som mejlar dig under en viss period med de undantag som du anger…funktionen heter regler och aviseringar.

rules-server-sideEn vanlig frånvaroregel (Out of Office) är enkel, den tar det mottagna meddelandet och svarar tillbaka till avsändaren med en av dig fördefinierad text utan nämnvärd design eller layout. Innehållet är en kombination av avsändarens meddelandet och ditt i förväg angivna svar.

Genom att skapa en färdig mall och dessutom lägga mallen på serversidan tar du ditt autosvar till en helt ny nivå. Börja som vanligt med att gå till Regler och avisering, skapa där en regel som triggar på meddelanden som tas emot. Använd parametrarna för tidsperiod, svara med en specifik mall och kom ihåg att exkludera autosvar och mötesinbjudingar så du inte skapar loopar mellan dig och dina kunder.

I samband med att du väljer att svara med en mall från servern ges du möjlighet att designa ditt meddelande. Ett tips är att skapa ett meddelande och spara det som en mall för framtida bruk, kopiera sedan innehållet i meddelandet till minnet och klistra in allting i den mall som laddas upp till servern! Då är du klar…och får svarar alla inkommande meddelanden med ett personligt svar!

Han nu en riktigt lugn, solig, varm och lat semester!

 

Svara