Skapa Intranät i SharePoint – Bloggen

Av 3 februari, 2015Office 365

Självaste ordet Blog behöver nog ingen närmare introduktion…däremot självaste syftet. Grunden i bloggandet är att göra det enkelt att dela med sig av fakta utan att bekymra sig om varken kod eller design. Och dessa krav uppfyller bloggen i SharePoint med råge. WordPress skryter om sin berömda 5 minutersinstallation, lika enkelt är det att komma igång med SharePoint bloggen. Bloggen är bara ett tillägg i en uppsjö av ”extras”. Principen är att enkelt kunna skapa inlägg med en beskrivande rubrik, en brödtext, kategorisering samt infoga eller länka till mediainnehåll!

 

 

Såhär gör du!

Du måste vara ansluten och inloggad till din SharePoint portal. Du behöver också ha behörigheter att skapa innehåll för att du skall kunna följa denna guide! Gå till startsidan i din portal (steg 1), denna kommer att vara utgångspunkten för din blogg. Enligt Office365 standarden får du en adress till startsidan som bygger på ditt namn du valt vid start av din prenumeration. T.ex. foretagsnamn.sharepoint.com. Denna kan du såklart snygga till ett CNAME eller en forward i din DNS-portfölj.

 

 

blog-2

2. Nästa steg är att gå till Webbplatsöversikt. Här kan du se gamla sidor och skapa nya sidor med hjälp av grund- eller egenanpassade mallar.

 

 

 

 

 

 

 

 

blog-3

 

3. Skapa nu en ny underwebbplats  med mallen för Blogg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

blog-4

 

4-7. Ge bloggen ett namn, ange en kortfattad beskrivning och namnge den del som kommer att utgöra adressen. Viktigt är att välja Blogg-mallen och ditt önskade språk.

 

 

 

 

 

 

 

blog-5

Ett par sekunder efter att du tryck på skapa är bloggen klar!

 

 

 

9. Använd den vänstra meny för att skapa innehåll, lägga till dina egna kategorier och administrera kommentarer

blog-7

 

 

/Lycka till

Svara