Skaffa ett privat moln

Av 29 november, 2014Molnet, NAS-enheter, Office 365

Alla gillar inte att lägga sina saker i molnet och viss information kanske inte lämpar sig att läggas online. Det är här privata molnalternativet kommer in och det blir inte mer privat än att ha sitt eget moln. Qnap jobbar hårt på att göra sina NAS enheter så universal som möjlig och erbjuder idag riktiga prestandamonster i rackformat som klarar att mata 3,000 MB/s och 400,000 IOPS. Från att ha varit en enkel lagringsenhet för hemanvändaren kan man idag använda QNAP till att bereda infrastruktur, privata molntjänster och virtuella maskinparker där Qnap är certifierad för Sphere , Hyper-V och XenServer.

I Qnaps utbud finns lagrings- och samarbetsverktyg som ser ut och är tillgängliga på samma sätt som t.ex. Dropbox och Evernote, dessa har döpt till File Station och Notes Station.

qnap-file-station

 

File Station är en modul som ger tillgång till lagrade data via ett webgränssnitt samt via en klient som installeras på datorn eller i mobilen som heter Qfile. Webgränssnittet stödjer streaming av film, musik, dokument och bilder. Även delning är möjligt via öppna och lösenordskyddade länkar. Om du vill säkra upp din trafik mellan dator, mobil och din Qnap kan du installera certifikat från tredjepart och länka till din  alldeles egna länk som t.ex. onedrive.lentzit.com. Tyvärr stödjer iOS appen inte streaming över SSL…i Android fungerar det dock utmärkt.

 

Notes Station fungerar som ditt digitala anteckningsblock online eller synkat i mobilen via QNotes appen. Någon installation för datorn finns inte i skrivande stund. Den mobila appen känns mycket påkostad men tog stundvis lång tid på sig att synkronisera. För övrigt har den stöd för både ljud, bild och kamera.

qnotesJust QNAP kan också backupkameraövervakning, som webb- och FTP server, digital skyltning och virtualisering. 

Svara