En fråga som ofta kommer upp i samband med Office365 är hur man personifierar den publika adressen till den hemsida som medföljer i prenumerationspaketet. För dig som skaffat Office365 där även en hemsideplats ingår har du också fått en plats att presentera dig på på en adress som liknar http://tenantname-public.sharepoint.com som du antagligen vill ha till http://www.dindoman.se. Det är enklare än du tror!

 

sharepoint-domain-3Jag förutsätter att du är igång med din e-post, anslutit din domän och tar emot e-post i Office365. När det är gjort behöver du endast lägga till den adress som du vill länka till din publika SharePoint sida.

Detta gör du i vanlig ordning genom att lägga till din önskade adressen som en ”ny domän”

 

 

 

sharepoint-domain-2Eftersom rootdomänen redan är tillagd behöver adresser inom samma domän verifieras på nytt. Det du behöver göra nu är att tala om att din nya adress skall användas för SharePoint…inget annat får väljas!

 

 

 

 

sharepoint-domain-3Det kan ta en stund för adressen att skapas och synas i SharePoint-centralen. Ställ dig på den adress som motsvarar din publika site och välja att ändra domänen. Din nyligen tillagda adress skall nu vara synlig och valbar.

 

 

 

 

sharepoint-domain-4Välj och bekräfta din nya adress i listan och ge det åtminstone 15 minuter (kan ibland ta längre/kortare tid) innan det slår igenom. Om du har din domän hos en annan leverantör som .ex. Loopia, Binero eller CityNetwork behöver du endast skapa ett CNAME som länkar till den bakomliggande usprungsadressen så kommer den att matcha perfekt med den adress du precis har lagt upp.

 

 

 

Det ar 4 enklar steg till att börja använda den publika sidan i SharePoint Online som hemsida! 

Svara