Samsung Galaxy S2

Av 14 juni, 2011Mobilt, Tester

Det är tur att man inte kan få (än) fortkörningsböter på medhavd mobiltelefon för isåfall hade jag blivit av med körkortet ikväll :-)

Jag är grymt imponerad, tänk att det skulle ta så många år innan en Android mobil skulle kännas såhär.

När jag plockar upp S2:an ur paketet är den superlätt…nästan för lätt för att kännas så där lagom i handen men så saknas batteriet fortfarande. När batteriet på plats får mobilen en klart bättre vikt som gör att mobilen ligger stadigt i handen och känns sjukt bra att hålla.

Det första man möts av är såklart skärmen, ljusstyrkan och svärtan i den är helt sinnesjukt, det går inte att se nyanser mellan skärm och hölje och färgåtergivningen är häpnadsväckande trots att jag är van att se på en RETINA-display till vardags.

Förutom sedvanliga Android 2.3 har Samsung gjort en hel del anpassningar och i mitt tycke förfiningar i gränssnittet. Oavsett vad jag gjorde så gick det blixsnabbt.

På MediaMarkt kostar Galaxy S2 strax över 4800:- och det är ett klart konkurrenskraftigt pris med tanke på 8MP kameran och den senaste teknik som sitter i den samtidigt som Android Market  växer så det knakar men det är en hel del andra höpresterande mobile på väg och Apple släpper sin iPhone5 efter sommaren. Släppdatum verkar bli allt viktigare för tillverkarna så att de hinner vara först med sin innovation innan något bättre släpps, snabbare eller tunnare släpps….synd att man som vanlig konsument inte har råd att byta i samma takt som nyheterna släpps :-)

Kommentera detta inlägg