Så enkelt stoppar du skräppost

Skräppost är inte bara irriterande utan också kostsam i form av tid som både IT avdelningar och slutanvändare behöver lägga ner på den. En  amerikansk studie som räknats om till svenska förhållanden visar att skräpposthanteringen uppgår till 250 miljoner/år. För att förstå hur stort flödet är så visar en annan amerikansk studie att även om svarsfrekvensen är så låg som 0.00001 procent tjänas det 5-siffrigt.

eac-junkmailOm man kör helt ofiltrerat (t.ex. Telia, Comhem) kan man räkna med att omkring 90% av alla inkommande meddelanden är skräppost. Förutom helt meningslösa meddelanden kan skräppost också orsaka skador på dator och nätverk om användarna klickar först och läser sen. I Office 365 ingår det ett skräppostfilter  som tar omkring 85-90% av all skräppost, vissa prenumerationer ger också tillgång till karantänmiljöer som låter dig granska och hantera meddelanden i en skyddad kontrollpanel vilket ger dig en bättre kontroll över meddelanden som systemet felaktigt märkt som skräppost.

Filtret i Office365 rensar flitigt den globala delen av skräpposten men har inte en chans på det nordiska. För att få bukt på dessa behövs en tredjepartstvätt med fokus på nordisk skräppost…. Stay Secure är ett av dem. Filtret läggs framför Office365 som sedan vidarebfodrar ”renade” meddelanden till användars inkorgar. Även i en liten organisation handlar det om tusentals meddelan som filtret blockerar och som användarna slipper sortera. Tidsbesparingen och eventuella skador p.g.a virus, spionprogram och annat gör det värt att hyra extrafiltret.

Svara