Royal TS är fjärrkungen

Av 28 augusti, 2014Programtips, Tester

I min vardag som teknik- och driftansvarig administrerar jag en hel del fysiska och virtuella servrar. Att hålla koll på dessa ”on the go” är ett jobb i sig…så det tog inte lång tid innan jag började leta efter verktyg som underlättar mitt arbete. Anledningen till sökandet var att det inbyggda verktygen  saknade struktureringsstödet, möjlighet att säkerhetskopiera och endast klararde Microsoft´s RDP….vilket gjorde att för mycket adminstrativ tid gick åt till att bläddra i olika program.

Jag behövde ett bredare verktyg som gav mig möjlighet att skapa en sorterad struktur, krypterar inloggningsinformation, var enkel att säkerhetskopiera och klarar de mest förekommande protokollen i min omgivning som t.ex. rdp, vnc, ssh, ftp, terminal, gärna möjlighet till skriptning.

Efter en stund letande hittade jag Royal TS som kostar dig 230:-/inkl 1års uppgraderingar  inkl. den skummaste programikon du sett. Royal ser i sin gamla version inte mycket ut  men oj vad den gjorde livet enklare och i  sin senaste version 3.0 (BETA i skrivande stund) har man lagt ner en hel del tid på gränssnittet och en ny programikon man slipper förklara :-) Den nya versionen kommer med en serverversion  (i 25-pack) som ger dig utökade möjligheter att kontrollera dina servrar utan  att behöva vara uppkopplad direkt till servern…lite i stil med  Pulseway.

Royal TS finns för MAC, PC , Android och iOS så när du har skapat din fil som innehåller all infrastruktur kan den läsas in och användas var du än vill med valfritt fjärrprogram …det blir inte mer flexibel än så. Läs mer på Royal TS sidan eller ladda ner och testa direkt…du kommer inte bli besviken! 

Svara