Pivos XIOS DS – ditt nya MediaCenter

Av 1 september, 2012Android, Media

Under en tid har jag försökt att hitta en ny mediaspelare som spelar upp det mesta, i jakten på det har jag stött på ett antal Androidbaserade spelare….en av dem finns tyvärr inte i Sverige än men det var inte speciellt svårt att fråga Pivosgroup om de kunde tänka sig att skicka en. XIOS DS och är en liten enhet som väger ett par hundra gram och knappt syns  i mediahylla. På insidan är den bestyckat med hårdvara som gör den till ett perfekt mediacenter!

Innanmätet består av en Cortex A9 CPU, Mali 400 GPU, 512MB Ram och 2GB flashminne för intern installation. Det finns uttag för 3 USB, HDMI och MicroSD (upp till 32GB) och 10/100 Nätverk. Trådlöst finns installerat på kortet och stödjer b/g och n.

Vid leverans kommer enheten med Android 4.0 och gör om din TV till ”Smart TV” men prestandan räcker endast till måttligt smarta funktioner och för sådant  man brukar vilja/kunna göra på mobilen med ungefär samma repsontider. Med i paketet medföljer också en überplastig ”Ripp off” kopia av Apple TVs fjärrkontroll som fungerar förvånansvärt bra men såklart ger noll premiumkänsla.

[youtube]7DUKCOaQn7o[/youtube]

Det är egentligen inte hårdvaran som lyfter denna pryl utan samarbetet med XBMC…som för den oinvigde är en global mediaspelarstandard. Samarbetet har resulterat i en XBMC version som optimerats för just XIOS DS vilket gör den till en ”appliance” vars enda uppgift är att ge dig XBMC…och resultatet är redan nu väldigt imponerande. 

Svara