Outlook 2013 tappar anslutningen, så fixar du problemet!

Av 4 september, 2013Office 365

Jag älskar uppgraderingar, inte den delen där saker å ting börjar fungera annorlunda eller inte alls utan den innoverande delen där företag som Microsoft tagit fram nya sätt att vara mobil, förenkla saker och hjälpa oss att vara mobila. Vissa nyheter kan vara för banbrytande så att de blir motarbetade istället…med all rätta i vissa fall.

Office 2013 är inget undantag, den nya versionen är den mest mobila någonsin och borde inom en snar framtid vara den mest spridda versionen då den även är huvudversion i nya Office 365 som ökar snabbt och i stora tjog.

Det senaste året har Microsoft arbetat på att uppgradera tidigare kunder till sin senaste version…det har inte varit helt smärtfritt och allt är långt ifrån problemfritt än och då jag själv är tekniker till vardags förstår jag det men har svårt att acceptera det precis som en vanlig användare :-)

utforskarenEtt problem som dykt upp efter uppgraderingen är att Outlook tar väldig lång tid på sig att ansluta till tjänsten och uppdatera och övrig information samtidigt som den även tappar anslutningen…vilket ger ett dåligt arbetsflöde och irriterar såklart.

I vanlig ordning kan detta fixas ganska enkelt, det gäller bara att hitta orsaken och en lösning i Microsofts djungel av hjälp. Problemet upphävdes på någon minut och de Outlook klienter som tidigare varit problem med fungerar nu klanderfritt…ingen omstart behövs ;-) Orsaken  verkar kunna härledas till ett problem med synkroniseringen mellan Outlooks lokala offlinefunktion och  servern.

Ett par minuters arbete på datorn gör att felet åtgärdas, detta kan såklart skriptas direkt via GPO om man så önskar. Om du vill göra jobbet manuellt gäller det att du hittar till de filer som är relaterade till Outlook offlinefunktion och radera dessa (med Outlook avstängd) så att Outlook vid nästa start kan ladda ner en ny fungerande version från servern. Du kan också försöka att reparera filen enlig denna instruktion! Själv tycker jag dock att det är lika bra att ta bort allt offlinerelaterat och låta dem ersättas rakt över av nya versioner. 

Svara