2 OneDrive – inte lika som bär

OneDrive är Microsofts gamla SkryDrive tjänst som fått nytt namn då namnet sedan tidigare var upptaget och en ny lansering gjordes av hela tjänsten med lägre priser och mer lagringsutrymme. Om man är användare av andra molnlagringstjänster som Dropbox eller Google Drive och vill byta till OneDrive och samtidigt passa på att börja använda sin egen domän via Office365 blir det ett rejält nerbyte. Som ju alla vet är outlook.com och hotmail.com gratistjänster där man får 7GB lagring på tjänsten OneDrive. Denna kan maximalt ökas till 200GB och du kan lagra vad som helst. Om du istället väljer att  teckna ett Office 365 där OneDrive ingår med maxgränsen 1TB kommer du snabbt att märka att något inte står rätt till. När du nått maxgränsen på 20 000 objekt oavsett storlek på filerna som synkats över är det stop….resterande lagringsutrymme måste splittras upp i olika bibliotek som maximalt kan fyllas med 5000 objekt vardera.

onedrive-vs-onedriveSå om du idag har  50GB data, kan du lägga maximalt 20 000 objekt av dem i OneDrive för företag och resterande behöver flyttas till 4-10 olika bibliotek i SharePoint. Dina data blir med splittrade och du behöver introduceras i hur man sätter upp och administrerar bibliotek i SharePoint….inte speciellt användarvänligt.

Med andra ord kommer det bli nästintill omöjligt att nudda 1TB gränsen då övriga begräsningar slår in lååångt före du ens är i närheten. Microsoft behöver drar ner på sina begräsningar innan man ens kan fundera på att lämna Dropbox och Google Drive på allvar för just nu känns OneDrive för företag som en Formel 1 bil som är strypt till att max kunna köra i 100km/h.

 

Delta i diskussionen 2 kommentarer

Svara